Free Downloads Bladmuziek viool III

Muziek viool III

Welkom op de pagina muziek viool III. Op deze pagina kan muziek worden gevonden die niet meer wordt uitgegeven en daarom moeilijk te vinden is. Ook is er muziek te vinden in bewerkte en/of getransponeerde vorm. Mocht blijken dat op een muziekstuk nog copyright dan wel auteursrechten van toepassing zijn, laat u het ons dan weten; wij verwijderen het stuk dan onmiddellijk van de site. De informatie betreffende de biografieën van de componisten komt van Wikipedia en verschillende andere publicaties waaronder Alberto Bachmann's Encyclopedia on the violin.

Ritme-kaarten

Op 720 meter hoogte: Het klooster van Monserrat
Op 720 meter hoogte: Het klooster van Monserrat

Het Klooster van Montserrat (Spaans: Monasterio de Montserrat) is een Benedictijnse abdij in Catalonië. De abdij bevindt zich op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg Montserrat omringd door spectaculaire rotspartijen. Het klooster staat bekend als bedevaarts- en toeristenoord. Ook is er een hotel gevestigd.

Over de vroege geschiedenis van het klooster is niet veel documentatie. Wél is bekend dat in 1011 een monnik van het klooster in Ripoll de berg beklom om er een heilige plaats te stichten. Hij stuitte hierbij op de kapel uit 880 ter ere van de Maagd Maria. Dit vormde het begin van een touwtrekken door verschillende heersers van Catalonië. Omdat geen van de omliggende heersers de berg en het heiligdom wilde opgeven werd er hevig strijd gevoerd om de berg en zijn heilige status.

Toen in 1493 het beheer over Montserrat door Ferdinand II in Castilliaanse handen viel besloot een lid van het klooster Christoffel Columbus te vergezellen op zijn tochten naar de West om de heilige status van de Montserrat te verspreiden. Toen Columbus dat jaar het Caribische eiland Montserrat ontdekte noemde hij het naar de bijzondere berg uit zijn thuisland. In 1925 werd het klooster geheel gerenoveerd door de beroemde Catalaanse architect Josep Puig i Cadafalch.

De ritme-kaarten hier down te loaden zijn afkomstig van het klooster en worden gebruikt bij de educatie van het jongenskoor.

ritmekaarten.pdf

Ruegger - Hungarian Caprice

Charlotte Ruegger (Luzern, 17 november 1876) was een Zwitserse violiste en componiste. Ze studeerde bij Florian Zajic aan het Stern Conservatorium te Berlijn en bij Jean-Baptiste Colyns en César Thomson aan het Conservatorium van Brussel waar zij bij het afstuderen de Prémier Prix behaalde. Ze trad op in België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland voordat zij zich definitief vestigde in de Verenigde Staten waar zij vioolles gaf aan het Oberlin Conservatory, Ohio en later aan het Meredith College te Raleigh, North Carolina. Zij componeerde onder meer een vioolconcert, sonates, etudes en stukjes voor viool en piano zoals Concertante, Hungarian caprice, Gavotte facile, Jumping Jack, Raindrops (een Perpetuum Mobile), Menuet gracieux, Sonata Miniature, An old Legend, Dance and Play (Bourrée), Pixie Frolic, Saltarello, Air Antique, Fiddle and Flute, Capriccio Brilliante voor drie violen en piano, Woodland Sprites (Petite caprice).

ruegger_hungarian_caprice.pdf

Ruegger - Sonata Miniature

ruegger_sonata_miniature.pdf

Ruegger - Menuet Gracieux

charlotte_ruegger_minuet_gracieux_web.pdf

Ruegger - Pizzicato Serenade

pizzicato_serenade.pdf

Ruegger - Raindrops

ruegger_raindrops.pdf

Ruegger - Gavotte facile

ruegger_gavotte_facile_web.pdf

Ruegger - Air Antique

air_antique.pdf

Ruegger - Jumping Jack

jumping_jack.pdf
page loading